PRZEPISY.PL
Roladki schabowe z szynką i warzywami - autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry4 szt
  • szynka gotowana4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki1 szt
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki1 szt
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski1 szt
  • mąka pszenna2 łyżki
  • Krok 1

    Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  • Krok 2

    Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  • Krok 3

    Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos do pieczeni jasny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

12
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
15''
1
Łatwe
6
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
6
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe