Roladki schabowe z szynką i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

6

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

5 szczypt

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

Krok 2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczoną w 1 szklance wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

Krok 3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej