Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dania z makaronem, Przepis z mięso mielone wołowe, Jagnięce kotleciki z grilla z soczewicą, Potrawy wielkanocne, Papryka, Bigos domowy, Chłodnik z młodymi ziemniakami i szczawiem, Kurczak, Lody truskawkowe z wafelkami "Motyl", ziemniaki w winie, ryba pieczona w piekarniku filet, Przepis z schab pieczony z kością, ryba z warzywami po francusku, Przepis z sos z pieprzem marynowanym, tradycyjny schabowy, Ciasto na pizze, Chleb z papryką, Kebab, Tomato Rasam, Muszle w pomidorach z ziołami, Ziołowe kopytka , Żurek, wątróbki drobiowe przepis, kotlet de V, Prawie grillowany schab z ziemniakami, Przepis z golabki bez mięsa, Placki, Makaron z sosem pomidorowym i serem, skrzydełka grillowane, Sałatka wiosenna z awokado, Quesadille z opiekaną fasolą, salatka z pomidorow i ogorkow, kurczak pomarańcze, Przepis z spaghheti, Pasta śledziowa, Pasta z jajek i makreli, Sałatki, kurczak z pomarańczami, Pasztet polski, pierś z kurczaka duszona w marchwi, smażone kawalki piersi z kurczaka na obiad, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Zapiekanka a’la lasagne , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z sos do tacos, Proste kotleciki z jajka, Naleśniki chińskie - VIDEO, Placki ziemniaczane, Makaron ze śmietaną i cukrem, Przepis z fasolka ja, Mleko orzechowe, Kotlet de volaille - VIDEO, Ziołowa bagietka, przepisy plackow, GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE, Placki po węgiersku, Salsa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kotlety, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Gulasz z kiełbasy, Lasagne, Schab w pięciu smakach