Roladki schabowe z szynką i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

5 szczypt

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

Krok 2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczoną w 1 szklance wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

Krok 3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej