Roladki schabowe z szynką i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

9

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

5 szczypt

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

Krok 2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczoną w 1 szklance wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

Krok 3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej