Roladki z cukinii z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cukinii z serem

i marchewką, czyli chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

373 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

724 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 garść

2 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obierz ze skóry, następnie, używając ostrej obieraczki, pokrój je w długie, cienkie plastry. Cukinię również pokrój w takie plastry. Warzywa sparz krótko we wrzącej wodzie i natychmiast ostudź.

Roladki z cukinii z serem - Krok 1

Krok 2

Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Ser pokrój w 3 cm długości słupki.

Roladki z cukinii z serem - Krok 2

Krok 3

Plastry marchewki rozłóż na desce, na każdy z nich nałóż plaster cukinii i kawałek sera. Roladki zwiń i każdą z nich zepnij wykałaczką.

Roladki z cukinii z serem - Krok 3

Krok 4

Roladki ułóż na półmisku z rukolą i polej przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzchu roladek rozłóż kiełki i posyp prażonymi pestkami.

Roladki z cukinii z serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z cukinii z seremRoladki z cukinii z serem

Jeśli szukasz warzywnej przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na chrupiące roladki z marchewki i cukinii z serem. Są nie tylko smaczne, ale również proste w przygotowaniu – wystarczy, że na plastry marchwi nałożysz kawałki cukinii i sera sałatkowego (doskonale sprawdzi się także ser feta lub kozi). Całość zawiń w roladki, a każdą z nich zepnij wykałaczką. Doskonałym dodatkiem do takiej przekąski będzie sos, który wykonasz na bazie sosu sałatkowego, oliwy oraz wody. Aby nadać mu nieco pikantniejszego smaku, dodaj do niego odrobinę posiekanej papryczki chili. Gotowe roladki poukładaj na półmisku z rukolą lub sałatą i polej przygotowanym uprzednio sosem. Całość posyp kiełkami oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika. Warzywna przekąska doskonale sprawdzi się zarówno podczas rodzinnych spotkań, jak i uroczystych kolacji. Pamiętaj, że oprócz cukinii i marchewki, możesz także wykorzystać inne warzywa, na przykład czerwoną paprykę, ogórek lub bakłażana. Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!