Roladki z cukinii z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cukinii z serem

i marchewką, czyli chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

722 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 garść

2 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obierz ze skóry, następnie, używając ostrej obieraczki, pokrój je w długie, cienkie plastry. Cukinię również pokrój w takie plastry. Warzywa sparz krótko we wrzącej wodzie i natychmiast ostudź.

Roladki z cukinii z serem - Krok 1

Krok 2

Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Ser pokrój w 3 cm długości słupki.

Roladki z cukinii z serem - Krok 2

Krok 3

Plastry marchewki rozłóż na desce, na każdy z nich nałóż plaster cukinii i kawałek sera. Roladki zwiń i każdą z nich zepnij wykałaczką.

Roladki z cukinii z serem - Krok 3

Krok 4

Roladki ułóż na półmisku z rukolą i polej przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzchu roladek rozłóż kiełki i posyp prażonymi pestkami.

Roladki z cukinii z serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cukinii z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z porem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z cukinii z seremRoladki z cukinii z serem

Jeśli szukasz warzywnej przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na chrupiące roladki z marchewki i cukinii z serem. Są nie tylko smaczne, ale również proste w przygotowaniu – wystarczy, że na plastry marchwi nałożysz kawałki cukinii i sera sałatkowego (doskonale sprawdzi się także ser feta lub kozi). Całość zawiń w roladki, a każdą z nich zepnij wykałaczką. Doskonałym dodatkiem do takiej przekąski będzie sos, który wykonasz na bazie sosu sałatkowego, oliwy oraz wody. Aby nadać mu nieco pikantniejszego smaku, dodaj do niego odrobinę posiekanej papryczki chili. Gotowe roladki poukładaj na półmisku z rukolą lub sałatą i polej przygotowanym uprzednio sosem. Całość posyp kiełkami oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika. Warzywna przekąska doskonale sprawdzi się zarówno podczas rodzinnych spotkań, jak i uroczystych kolacji. Pamiętaj, że oprócz cukinii i marchewki, możesz także wykorzystać inne warzywa, na przykład czerwoną paprykę, ogórek lub bakłażana. Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!