
Składniki
2 łyżki
1
1 łyżeczka
1
1 sztuka
20
1 łyżeczka
50 dekagramów
4 plastry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso rozbij cienko tłuczkiem, posyp przyprawą Delikat Knorr i pozostaw w chłodnym miejscu.
Krok 2
Kapustę oczyść, pokrój na ćwiartki, usuń głąb i wrzuć do wrzącej wody.
Krok 3
Na wpół ugotowaną kapustę odcedź, gdy wystygnie pokrój drobno. Duś na patelni z dodatkiem łyżki oliwy i cebuli pokrojonej w piórka. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na przygotowanych płatach mięsa rozsmaruj farsz z kapusty, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Roladki oprósz mąką i obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondla, zalej wodą, dodaj bulionetkę Knorr, koncentrat i cukier.
Krok 6
Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor dorzuć do mięsa. Duś na małym ogniu do momentu aż roladki będą już miękkie. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej