
Składniki
4 plastry
1
50 dekagramów
1 sztuka
1
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso rozbij cienko tłuczkiem, posyp przyprawą Delikat Knorr i pozostaw w chłodnym miejscu.
Krok 2
Kapustę oczyść, pokrój na ćwiartki, usuń głąb i wrzuć do wrzącej wody.
Krok 3
Na wpół ugotowaną kapustę odcedź, gdy wystygnie pokrój drobno. Duś na patelni z dodatkiem łyżki oliwy i cebuli pokrojonej w piórka. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na przygotowanych płatach mięsa rozsmaruj farsz z kapusty, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Roladki oprósz mąką i obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondla, zalej wodą, dodaj bulionetkę Knorr, koncentrat i cukier.
Krok 6
Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor dorzuć do mięsa. Duś na małym ogniu do momentu aż roladki będą już miękkie. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej