Roladki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kapustą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1

1 łyżeczka

1

1 sztuka

20

1 łyżeczka

50 dekagramów

4 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso rozbij cienko tłuczkiem, posyp przyprawą Delikat Knorr i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 2

Kapustę oczyść, pokrój na ćwiartki, usuń głąb i wrzuć do wrzącej wody.

Krok 3

Na wpół ugotowaną kapustę odcedź, gdy wystygnie pokrój drobno. Duś na patelni z dodatkiem łyżki oliwy i cebuli pokrojonej w piórka. Dopraw do smaku.

Krok 4

Na przygotowanych płatach mięsa rozsmaruj farsz z kapusty, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Roladki oprósz mąką i obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondla, zalej wodą, dodaj bulionetkę Knorr, koncentrat i cukier.

Krok 6

Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor dorzuć do mięsa. Duś na małym ogniu do momentu aż roladki będą już miękkie. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej