
Składniki
2 łyżki
1
1 łyżeczka
1
1 sztuka
20
1 łyżeczka
50 dekagramów
4 plastry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso rozbij cienko tłuczkiem, posyp przyprawą Delikat Knorr i pozostaw w chłodnym miejscu.
Krok 2
Kapustę oczyść, pokrój na ćwiartki, usuń głąb i wrzuć do wrzącej wody.
Krok 3
Na wpół ugotowaną kapustę odcedź, gdy wystygnie pokrój drobno. Duś na patelni z dodatkiem łyżki oliwy i cebuli pokrojonej w piórka. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na przygotowanych płatach mięsa rozsmaruj farsz z kapusty, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Roladki oprósz mąką i obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondla, zalej wodą, dodaj bulionetkę Knorr, koncentrat i cukier.
Krok 6
Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor dorzuć do mięsa. Duś na małym ogniu do momentu aż roladki będą już miękkie. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































