Roladki z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kapustą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1

1 łyżeczka

1

1 sztuka

20

1 łyżeczka

50 dekagramów

4 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso rozbij cienko tłuczkiem, posyp przyprawą Delikat Knorr i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 2

Kapustę oczyść, pokrój na ćwiartki, usuń głąb i wrzuć do wrzącej wody.

Krok 3

Na wpół ugotowaną kapustę odcedź, gdy wystygnie pokrój drobno. Duś na patelni z dodatkiem łyżki oliwy i cebuli pokrojonej w piórka. Dopraw do smaku.

Krok 4

Na przygotowanych płatach mięsa rozsmaruj farsz z kapusty, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Roladki oprósz mąką i obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondla, zalej wodą, dodaj bulionetkę Knorr, koncentrat i cukier.

Krok 6

Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor dorzuć do mięsa. Duś na małym ogniu do momentu aż roladki będą już miękkie. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej