PRZEPISY.PL
Roladki wołowe - autor: przepisy.pl

Roladki wołowe

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
132
osoby dodały do Mniamlisty
132
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mała cebula1 szt
  • pieprz
  • liście świeżej bazylii
  • olej do natłuszczenia brytfanny
  • woda2 szklanki
  • Krok 1

    Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
  • Krok 2

    Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.
  • Krok 3

    Dwie szklanki wody zagotuj z Esencją do duszonych mięs Knorr.
  • Krok 4

    Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.
  • Krok 5

    Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.
  • Krok 6

    Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

133
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Średnie
102
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
2199
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
157
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe