Roladki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

211 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 sztuki

2 plastry

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

Krok 2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

Krok 3

Dwie szklanki wody zagotuj z dwoma Kostkami do mięs pieczeniowymi Knorr.

Krok 4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

Krok 5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

Krok 6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

1

Opinie o przepisie

  • Tekla Kurosad

    Tekla Kurosad , 04.03.2016

    super danie akurat komponuje się zpyzami

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z bakłażana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołoweRoladki wołowe

Smaczne danie z mięsa wołowego, które sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i przy bardziej uroczystych okazjach. Roladki wołowe mają zdecydowany smak ze względu na kwaśno-pikantne nadzienie z cebuli, ogórków oraz boczku. Duszone w bulionie i posypane na koniec bazylią, są kruche i delikatne. Mięso z powstałym sosem dobrze współgra z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kopytkami. Serwuje się je także z ryżem lub kaszą. Niezbędnymi dodatkami są również warzywa, np. kiszona kapusta, smażone buraczki lub surówka z czerwonej kapusty z fasolą i jabłkiem. Jeśli chcesz zjeść roladki wołowe na kolację, podaj je z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw. Przy bardziej uroczystych okazjach serwuj mięso na półmisku ozdobionym liśćmi sałaty i plastrami pomidora, a sos postaw obok w sosjerce. Nadzienie do mięsa możesz urozmaicić marynowaną papryką, marchewką lub kolbami małej kukurydzy. Przygotowana według tego przepisu wołowina na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym nadziewane mięsa. Zobacz, jak ją przyrządzić.