Roladki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

207 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 sztuki

2 plastry

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij plastry mięsa tłuczkiem. Pokrój ogórki w ćwiartki, cebulę w piórka, a boczek w słupki.

Krok 2

Ułóż na każdym plastrze mięsa boczek, ogórka i cebulę. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką, następnie posyp pieprzem.

Krok 3

Dwie szklanki wody zagotuj z dwoma Kostkami do mięs pieczeniowymi Knorr.

Krok 4

Nasmaruj brytfannę olejem. Włóż roladki. Zalej połową przygotowanego bulionu i piecz około 40 minut w 200°C.

Krok 5

Posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr po 30 minutach pieczenia. Podlej bulionem i duś do momentu, kiedy roladki będą miękkie.

Krok 6

Przed podaniem posyp roladki świeżą bazylią.

1

Opinie o przepisie

  • Tekla Kurosad

    Tekla Kurosad , 04.03.2016

    super danie akurat komponuje się zpyzami

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołoweRoladki wołowe

Smaczne danie z mięsa wołowego, które sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i przy bardziej uroczystych okazjach. Roladki wołowe mają zdecydowany smak ze względu na kwaśno-pikantne nadzienie z cebuli, ogórków oraz boczku. Duszone w bulionie i posypane na koniec bazylią, są kruche i delikatne. Mięso z powstałym sosem dobrze współgra z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz kopytkami. Serwuje się je także z ryżem lub kaszą. Niezbędnymi dodatkami są również warzywa, np. kiszona kapusta, smażone buraczki lub surówka z czerwonej kapusty z fasolą i jabłkiem. Jeśli chcesz zjeść roladki wołowe na kolację, podaj je z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw. Przy bardziej uroczystych okazjach serwuj mięso na półmisku ozdobionym liśćmi sałaty i plastrami pomidora, a sos postaw obok w sosjerce. Nadzienie do mięsa możesz urozmaicić marynowaną papryką, marchewką lub kolbami małej kukurydzy. Przygotowana według tego przepisu wołowina na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym nadziewane mięsa. Zobacz, jak ją przyrządzić.