Roladki wołowe w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe w sosie pomarańczowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
168 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

8 plastrów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

5 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ogórki w słupki.

Krok 2

Rozbij plastry mięsa. Posmaruj musztardą, dodaj pieprz i sól (jeśli uznasz, że jest to konieczne).

Krok 3

Następnie nałóż na nie słupki ogórków i plastry boczku. Zwiń, zepnij i oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku. Zalej nim roladki i duś 70 minut.

Krok 5

Zagotuj wino i sok, dodaj skórkę z pomarańczy oraz sok z cytryny.

Krok 6

Następnie mąkę wymieszaj z wodą i wlej powoli do sosu, szybko mieszając. Całość ponownie zagotuj. Podawaj roladki polane gotowym sosem pomarańczowym.

2

Opinie o przepisie

  • thruman

    thruman , 21.01.2020

    Mega pyszne. Jedynie odradzam tarcie skórki pomarańczowej. W moim wypadku pojawiła się nieprzyjemna goryczka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Lipinska

    Jolanta Lipinska , 11.12.2016

    Powiem szczerze jest super,mieso musi byc dobrej jakosci.Jest jeden szkopul-za godzine jade samochodem ,mam w organizmie alkohol,prosze o porade i dodanie czegos co nie zakluci jazdy samochodem po alkoholu to wazne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołowe w sosie pomarańczowymRoladki wołowe w sosie pomarańczowym

Pokrój ogórki w słupki.