Roladki wołowe w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe w sosie pomarańczowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
168 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

8 plastrów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

5 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ogórki w słupki.

Krok 2

Rozbij plastry mięsa. Posmaruj musztardą, dodaj pieprz i sól (jeśli uznasz, że jest to konieczne).

Krok 3

Następnie nałóż na nie słupki ogórków i plastry boczku. Zwiń, zepnij i oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku. Zalej nim roladki i duś 70 minut.

Krok 5

Zagotuj wino i sok, dodaj skórkę z pomarańczy oraz sok z cytryny.

Krok 6

Następnie mąkę wymieszaj z wodą i wlej powoli do sosu, szybko mieszając. Całość ponownie zagotuj. Podawaj roladki polane gotowym sosem pomarańczowym.

2

Opinie o przepisie

  • thruman

    thruman , 21.01.2020

    Mega pyszne. Jedynie odradzam tarcie skórki pomarańczowej. W moim wypadku pojawiła się nieprzyjemna goryczka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Lipinska

    Jolanta Lipinska , 11.12.2016

    Powiem szczerze jest super,mieso musi byc dobrej jakosci.Jest jeden szkopul-za godzine jade samochodem ,mam w organizmie alkohol,prosze o porade i dodanie czegos co nie zakluci jazdy samochodem po alkoholu to wazne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołowe w sosie pomarańczowymRoladki wołowe w sosie pomarańczowym

Pokrój ogórki w słupki.