Roladki wołowe w sosie pomarańczowym
średnie
153 osoby zapisały

Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
8 plastrów
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
5 łyżek
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ogórki w słupki.
Krok 2
Rozbij plastry mięsa. Posmaruj musztardą, dodaj pieprz i sól (jeśli uznasz, że jest to konieczne).
Krok 3
Następnie nałóż na nie słupki ogórków i plastry boczku. Zwiń, zepnij i oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku. Zalej nim roladki i duś 70 minut.
Krok 5
Zagotuj wino i sok, dodaj skórkę z pomarańczy oraz sok z cytryny.
Krok 6
Następnie mąkę wymieszaj z wodą i wlej powoli do sosu, szybko mieszając. Całość ponownie zagotuj. Podawaj roladki polane gotowym sosem pomarańczowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


































Roladki wołowe w sosie pomarańczowym

