Roladki wołowe w sosie pomarańczowym
średnie
153 osoby zapisały

Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
8 plastrów
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
5 łyżek
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ogórki w słupki.
Krok 2
Rozbij plastry mięsa. Posmaruj musztardą, dodaj pieprz i sól (jeśli uznasz, że jest to konieczne).
Krok 3
Następnie nałóż na nie słupki ogórków i plastry boczku. Zwiń, zepnij i oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku. Zalej nim roladki i duś 70 minut.
Krok 5
Zagotuj wino i sok, dodaj skórkę z pomarańczy oraz sok z cytryny.
Krok 6
Następnie mąkę wymieszaj z wodą i wlej powoli do sosu, szybko mieszając. Całość ponownie zagotuj. Podawaj roladki polane gotowym sosem pomarańczowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej