Roladki z indyka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z indyka ze śliwkami

Autor: Ania Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).

Krok 2

Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3

Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej