Roladki z indyka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka ze śliwkami

Autor: Ania Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).

Krok 2

Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3

Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej