Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).
Krok 2
Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.
Krok 3
Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej