Roladki z indyka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka ze śliwkami

Autor: Ania Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).

Krok 2

Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3

Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej