Roladki z indyka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka ze śliwkami

Autor: Ania Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona).

Krok 2

Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3

Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka ze śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
3 bit na herbatnikach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej