Boczek z dzika pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek z dzika pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

250 gramów

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyj, namocz w małej ilości wody, a następnie wydryluj.

Krok 2

Nasolony boczek przesmaż z obu stron na patelni, przełóż, do rondla, podlej czerwonym winem i wodą, w której moczyły się śliwki. Duś pod przykryciem.

Krok 3

Po 45 minutach dodaj śliwki. Gdy boczek będzie miękki, wyjmij, pokrój na 6-8 kawałków.

Krok 4

Kawałki mięsa ułóż ciasno na blasze, wstaw do gorącego piekarnika i piecz, aż cukier roztopi się i nabierze jasnobrązowego koloru. Pokryte karmelem kawałki boczku ułóż na półmisku, obłóż śliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej