Boczek z dzika pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl

Boczek z dzika pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

250 gramów

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyj, namocz w małej ilości wody, a następnie wydryluj.

Krok 2

Nasolony boczek przesmaż z obu stron na patelni, przełóż, do rondla, podlej czerwonym winem i wodą, w której moczyły się śliwki. Duś pod przykryciem.

Krok 3

Po 45 minutach dodaj śliwki. Gdy boczek będzie miękki, wyjmij, pokrój na 6-8 kawałków.

Krok 4

Kawałki mięsa ułóż ciasno na blasze, wstaw do gorącego piekarnika i piecz, aż cukier roztopi się i nabierze jasnobrązowego koloru. Pokryte karmelem kawałki boczku ułóż na półmisku, obłóż śliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z dzika pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowe ciasto cytrynowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej