Tortellini z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z kapustą kiszoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka miksujemy blenderem dodajemy sól i pieprz i znowu miksujemy . Rukole tez wkładamy i miksujemy .Dolewamy 100 ml Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr , 1 jajko miksujemy nadal . sól pieprz do smaku na koniec i wymieszać >

Krok 2

Rozkładamy folie aluminiową 2 kawałki i kładziemy tak przygotowane mięsko by zrobić batony .Zawijamy jak cukierka wkładamy do garnka z woda i gotujemy około 40 minut . Roladki wyjmujemy i kroimy w plastry wkładamy do garnuszka z Bulionetką Domową Pieczeniową Knorr i przez chwile jakieś 15 minut gotujemy naszą roladkę z indyka oczywiście w plastrach.

Krok 3

Tortellini gotujemy w sosie grzybowym Knorr i odcedzamy .Podajemy tortellini z plastrami rolady i polewamy sosem, jako sałakę można doda pomidora pokrojonego w ćwiartki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej