Tortellini z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z kapustą kiszoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka miksujemy blenderem dodajemy sól i pieprz i znowu miksujemy . Rukole tez wkładamy i miksujemy .Dolewamy 100 ml Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr , 1 jajko miksujemy nadal . sól pieprz do smaku na koniec i wymieszać >

Krok 2

Rozkładamy folie aluminiową 2 kawałki i kładziemy tak przygotowane mięsko by zrobić batony .Zawijamy jak cukierka wkładamy do garnka z woda i gotujemy około 40 minut . Roladki wyjmujemy i kroimy w plastry wkładamy do garnuszka z Bulionetką Domową Pieczeniową Knorr i przez chwile jakieś 15 minut gotujemy naszą roladkę z indyka oczywiście w plastrach.

Krok 3

Tortellini gotujemy w sosie grzybowym Knorr i odcedzamy .Podajemy tortellini z plastrami rolady i polewamy sosem, jako sałakę można doda pomidora pokrojonego w ćwiartki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej