Tortellini z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z kapustą kiszoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka miksujemy blenderem dodajemy sól i pieprz i znowu miksujemy . Rukole tez wkładamy i miksujemy .Dolewamy 100 ml Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr , 1 jajko miksujemy nadal . sól pieprz do smaku na koniec i wymieszać >

Krok 2

Rozkładamy folie aluminiową 2 kawałki i kładziemy tak przygotowane mięsko by zrobić batony .Zawijamy jak cukierka wkładamy do garnka z woda i gotujemy około 40 minut . Roladki wyjmujemy i kroimy w plastry wkładamy do garnuszka z Bulionetką Domową Pieczeniową Knorr i przez chwile jakieś 15 minut gotujemy naszą roladkę z indyka oczywiście w plastrach.

Krok 3

Tortellini gotujemy w sosie grzybowym Knorr i odcedzamy .Podajemy tortellini z plastrami rolady i polewamy sosem, jako sałakę można doda pomidora pokrojonego w ćwiartki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej