
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.
Krok 3
Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.
Krok 2
Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej