
Składniki
1 szklanka
0.5 kilograma
1 łyżeczka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.
Krok 3
Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.
Krok 2
Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej