Marchewka na gorąco ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marchewka na gorąco ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.

Krok 3

Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.

Krok 2

Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej