Marchewka na gorąco ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka na gorąco ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.

Krok 3

Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.

Krok 2

Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej