
Składniki
1 szklanka
0.5 kilograma
1 łyżeczka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.
Krok 3
Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.
Krok 2
Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej