Marchewka na gorąco ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka na gorąco ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.

Krok 3

Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.

Krok 2

Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej