Marchewka na gorąco ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka na gorąco ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki, najlepiej w długie i cienkie paski jednakowej wielkości.

Krok 3

Do miski wlej śmietanę i dopraw ja cukrem, pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Całość wymieszaj i podgrzej. Marchewkę polej ciepłym sosem. Podawaj.

Krok 2

Gotuj marchewkę przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, pamiętając, by jej nie rozgotować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka na gorąco ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej