
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior dzielimy na małe różyczki (nie gotujemy), kalarepę kroimy w słupki, pomidora w cząstki, rzodkiewki w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek i wodą. Dodajemy do warzyw i wstawiamy na 15 minut do lodówki.
Krok 3
Surówka znakomicie nadaje się do pieczeni wieprzowych czy wołowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























