Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na małe różyczki (nie gotujemy), kalarepę kroimy w słupki, pomidora w cząstki, rzodkiewki w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek i wodą. Dodajemy do warzyw i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Surówka znakomicie nadaje się do pieczeni wieprzowych czy wołowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej