Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na małe różyczki (nie gotujemy), kalarepę kroimy w słupki, pomidora w cząstki, rzodkiewki w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek i wodą. Dodajemy do warzyw i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Surówka znakomicie nadaje się do pieczeni wieprzowych czy wołowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowane pomidory
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej