Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na małe różyczki (nie gotujemy), kalarepę kroimy w słupki, pomidora w cząstki, rzodkiewki w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek i wodą. Dodajemy do warzyw i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Surówka znakomicie nadaje się do pieczeni wieprzowych czy wołowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krewetki z pietruszką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej