
Składniki
20 sztuk
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
4 plastry
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.
Krok 3
Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 4
Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.
Krok 5
Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej