Ravioli z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ravioli z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

86 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

4 plastry

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.

Krok 3

Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.

Krok 5

Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej