Ravioli z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

400 gramów

1 sztuka

4 plastry

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.

Krok 3

Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.

Krok 5

Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej