Ravioli z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ravioli z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

4 plastry

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.

Krok 3

Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.

Krok 5

Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ravioli z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej