
Składniki
20 sztuk
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
4 plastry
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.
Krok 3
Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 4
Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.
Krok 5
Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej