Spaghetti 'Wiosenna burza' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti 'Wiosenna burza'

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

null

100 mililitrów

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory oczyść, umyj i pokrój w krążki. Szczypiorek umyj.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni, podduś na nim por i szczypior.

Krok 3

Fix Spaghetii 4 sery z brokułami Knorr połącz ze śmietaną i 200 ml wody. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Fix dodaj do porów i zagotuj, dodaj starty ser i wymieszaj.

Krok 5

Spaghetti ugotuj al dente. i dodaj do sosu. Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti 'Wiosenna burza' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ogórkowa na wędzonce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej