Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do boczku i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 4
W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną soli i ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Odsącz makaron i dodaj do sosu. Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej