Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino
średnie
17 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do boczku i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 4
W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną soli i ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Odsącz makaron i dodaj do sosu. Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej