Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do boczku i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną soli i ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Odsącz makaron i dodaj do sosu. Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej