Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do boczku i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną soli i ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Odsącz makaron i dodaj do sosu. Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grzaniec
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej