Stek cielęcy po neapolitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek cielęcy po neapolitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 mililitrów

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki lekko ubij. Posól i popieprz, a następnie obtocz w mące i usmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

Gdy steki nabiorą koloru zmniejsz ogień, po czy dosyp cebulę i czosnek. Chwilę podgrzej.

Krok 4

Sos pomidorowy wymieszaj z sokiem ze smażenia.

Krok 5

Steki ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń rybna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej