Stek cielęcy po neapolitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek cielęcy po neapolitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 mililitrów

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki lekko ubij. Posól i popieprz, a następnie obtocz w mące i usmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

Gdy steki nabiorą koloru zmniejsz ogień, po czy dosyp cebulę i czosnek. Chwilę podgrzej.

Krok 4

Sos pomidorowy wymieszaj z sokiem ze smażenia.

Krok 5

Steki ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek cielęcy po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej