
Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grzyby pokrój w cienkie paseczki, a wywar pozostaw.

Krok 2
Mięso osusz i posyp przyprawą do mięs. Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony a następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 180 °C.

Krok 3
Na tą samą, rozgrzaną patelnię wlej wywar z moczenia grzybów, dodaj pokrojone grzyby, rozmaryn oraz Sos do pieczeni jasny Knorr– sos gotuj kilka minut. Dodaj świeży rozmaryn. Upieczone mięso pokrój w plastry i podawaj z przygotowanym sosem oraz kaszą.


Dobra rada:
Zamiast karkówki możesz użyć innego mięsa, np. polędwiczki wieprzowej lub też piersi z kurczaka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Steki z karkówki z leśnymi grzybami
Pieczona karkówka doskonale smakuje z kaszą. Do pieczonego mięsa z aromatycznym sosem szczególnie dobrze pasuje kasza jęczmienna, gryczana lub jaglana.