Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli

Autor: Magdalena Rutkowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię grillową rozgrzać na dużym ogniu. Steki posmarować niewielką ilością oliwy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony jeśli mają być półsurowe lub 4 minuty jeśli mają być dobrze wysmażone

Krok 2

Steki pozostawić do ostygnięcia.

Krok 3

Podgrzać fasolę i kukurydzę, po podgrzaniu odsączyć.

Krok 4

Wszystkie pozostałe składniki potrzebne na sos w tym pół bulionetki Knorr wymieszać w małej miseczce.

Krok 5

Fasolę, kukurydzę i szalotkę dać do dużej miski, polać połową sosu i dobrze wymieszać. Rozdzielić na cztery talerze, na górze każdego ułożyć stek z tuńczyka. Polać pozostałym sosem, przybrać gałązkami kolendry i ćwiartkami limonki. Podawać natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej