Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli

Autor: Magdalena Rutkowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię grillową rozgrzać na dużym ogniu. Steki posmarować niewielką ilością oliwy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony jeśli mają być półsurowe lub 4 minuty jeśli mają być dobrze wysmażone

Krok 2

Steki pozostawić do ostygnięcia.

Krok 3

Podgrzać fasolę i kukurydzę, po podgrzaniu odsączyć.

Krok 4

Wszystkie pozostałe składniki potrzebne na sos w tym pół bulionetki Knorr wymieszać w małej miseczce.

Krok 5

Fasolę, kukurydzę i szalotkę dać do dużej miski, polać połową sosu i dobrze wymieszać. Rozdzielić na cztery talerze, na górze każdego ułożyć stek z tuńczyka. Polać pozostałym sosem, przybrać gałązkami kolendry i ćwiartkami limonki. Podawać natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej