Ceviche z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Ceviche z łososia   - Krok 1

Krok 2

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Ceviche z łososia   - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Ceviche z łososia   - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Ceviche z łososia   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna ZADRĄG ZADRĄG

    Krystyna ZADRĄG ZADRĄG , 26.12.2019

    Dobry przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba pod warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z łososia  Ceviche z łososia

Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.