Ceviche z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Ceviche z łososia   - Krok 1

Krok 2

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Ceviche z łososia   - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Ceviche z łososia   - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Ceviche z łososia   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna ZADRĄG ZADRĄG

    Krystyna ZADRĄG ZADRĄG , 26.12.2019

    Dobry przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z łososia  Ceviche z łososia

Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.