Ceviche z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Ceviche z łososia   - Krok 1

Krok 2

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Ceviche z łososia   - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Ceviche z łososia   - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Ceviche z łososia   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna ZADRĄG ZADRĄG

    Krystyna ZADRĄG ZADRĄG , 26.12.2019

    Dobry przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z łososia  Ceviche z łososia

Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.