
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Krok 2
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Krok 3
W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Krok 4
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ceviche z łososia
Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.