Ceviche z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Ceviche z łososia   - Krok 1

Krok 2

Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Ceviche z łososia   - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Ceviche z łososia   - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Ceviche z łososia   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna ZADRĄG ZADRĄG

    Krystyna ZADRĄG ZADRĄG , 26.12.2019

    Dobry przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z łososia   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z łososia  Ceviche z łososia

Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.