Ceviche z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z tuńczyka

po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

dressing:

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.

Ceviche z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z tuńczykaCeviche z tuńczyka

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.