Ceviche z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z tuńczyka

po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

dressing:

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.

Ceviche z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej