Ceviche z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z tuńczyka

po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

dressing:

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.

Ceviche z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z tuńczykaCeviche z tuńczyka

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.