
Składniki
350 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
dressing:
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.

Krok 2
Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.

Krok 3
Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej