Ceviche z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ceviche z tuńczyka

po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

dressing:

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.

Ceviche z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.

Ceviche z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ceviche z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ceviche z tuńczykaCeviche z tuńczyka

Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.