Bigos w kilka minut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos w kilka minut

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

584 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

528 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1022 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 sztuki

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, zalej wodą i dodaj Kostkę Knorr. Duś przez kilka minut.

Bigos w kilka minut - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj mąkę i rozprowadź wywarem z kapusty.

Bigos w kilka minut - Krok 2

Krok 3

Dodaj do kapusty wraz z pokrojoną w plastry kiełbasą.

Bigos w kilka minut - Krok 3

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek i duś 30 min., dopraw pieprzem do smaku. Podawaj z pieczywem.

Bigos w kilka minut - Krok 4
8

Opinie o przepisie

  • Marika

    Marika , 30.06.2021

    Przepysznie wygląda mój tata robi podobnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Beskidziak

    Pawel Beskidziak , 22.11.2016

    Ten przepis nie ma nic wspólnego z prawdziwym bigosem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niko Węcławik

    Niko Węcławik , 22.11.2016

    Rożek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Rożek

    Dominik Rożek , 22.11.2016

    Niko Węcławik Xd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 16.11.2016

    W przepisie należy użyć 800 g kapusty, jest wymieniona w składnikach. Pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gawel

    Janina Gawel , 16.11.2016

    A gdzie bigos. ? Podstawą bigosu jest kapusta?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Gilewska

    Magdalena Gilewska , 09.12.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iksi Piksi

    Iksi Piksi , 01.11.2015

    OK

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos w kilka minut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bigos w kilka minutBigos w kilka minut

Prosty i sprawdzony przepis na bigos przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni polskiej. Aby go przygotować nie musisz mieć wiele czasu ani składników. Sprawdzi się zarówno jako obiadowe danie główne, jak i kolacja (wtedy podawana z pieczywem). Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz, oczywiście, kapusty (możesz użyć kiszonej lub pomieszać kapustę kiszoną ze świeżą), wywaru mięsnego, kiełbasy, mąki, koncentratu pomidorowego oraz przypraw. Oprócz kiełbasy, możesz dodać także mięso wołowe lub wędlinę. Bigos jest daniem, do którego da się wykorzystać wiele składników. Serwuj go na gorąco. Potrawę możesz wielokrotnie odgrzewać i mrozić, a odgrzana smakuje nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. Istotnym elementem bigosu są przyprawy, które dopełniają jego aromatu. Oprócz pieprzu możesz użyć kminku lub ziela angielskiego. Intensywnego smaku dodadzą również suszone grzyby i śliwki (mogą być wędzone). Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne danie na najbliższą okazję.