
Składniki
800 gramów
3 sztuki
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
20 gramów
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, zalej wodą i dodaj Kostkę Knorr. Duś przez kilka minut.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj mąkę i rozprowadź wywarem z kapusty.

Krok 3
Dodaj do kapusty wraz z pokrojoną w plastry kiełbasą.

Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek i duś 30 min., dopraw pieprzem do smaku. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos w kilka minut
Prosty i sprawdzony przepis na bigos przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni polskiej. Aby go przygotować nie musisz mieć wiele czasu ani składników. Sprawdzi się zarówno jako obiadowe danie główne, jak i kolacja (wtedy podawana z pieczywem). Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz, oczywiście, kapusty (możesz użyć kiszonej lub pomieszać kapustę kiszoną ze świeżą), wywaru mięsnego, kiełbasy, mąki, koncentratu pomidorowego oraz przypraw. Oprócz kiełbasy, możesz dodać także mięso wołowe lub wędlinę. Bigos jest daniem, do którego da się wykorzystać wiele składników. Serwuj go na gorąco. Potrawę możesz wielokrotnie odgrzewać i mrozić, a odgrzana smakuje nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. Istotnym elementem bigosu są przyprawy, które dopełniają jego aromatu. Oprócz pieprzu możesz użyć kminku lub ziela angielskiego. Intensywnego smaku dodadzą również suszone grzyby i śliwki (mogą być wędzone). Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne danie na najbliższą okazję.