Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.

Krok 2

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.

Krok 3

Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej