Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.

Krok 2

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.

Krok 3

Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej