Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.

Krok 2

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.

Krok 3

Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej