Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.

Krok 2

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.

Krok 3

Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos w kilka minut
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej