PRZEPISY.PL
Bigos świąteczny - autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kapusta kiszona1 kg
  • kapusta świeża750 g
  • łopatka wieprzowa750 g
  • kiełbasa zwyczajna laska 1 szt
  • boczek wędzony500 g
  • grzyby suszone 40 g
  • ziele angielskie4 szt
  • jałowiec jagody 8 szt
  • Krok 1

    Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  • Krok 2

    Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  • Krok 3

    Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

156
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
161
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
20
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe