
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 kilogram
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić w paski , zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru .
Krok 2
Karkówkę pokrojoną w kostkę posypać przyprawą do karkówki , skropić odrobiną oleju , wymieszać i zostawić na 30 minut .
Krok 3
Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na odrobinie oleju na skwarki . Zdjąć z patelni skwareczki .
Krok 4
Na tłuszcz wrzucić karkówkę i obsmażyć ją na rumiano . Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i smażyć ja aż się zrobi złota .
Krok 5
Do odcedzonej kapusty dodać mięso , boczek , cebulę .Wlać oleju , włożyć kostkę bulionową . Dusić godzinę . Doprawić koncentratem pomidorowym , rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula , Delikatem w płynie , szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej