
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 kilogram
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić w paski , zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru .
Krok 2
Karkówkę pokrojoną w kostkę posypać przyprawą do karkówki , skropić odrobiną oleju , wymieszać i zostawić na 30 minut .
Krok 3
Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na odrobinie oleju na skwarki . Zdjąć z patelni skwareczki .
Krok 4
Na tłuszcz wrzucić karkówkę i obsmażyć ją na rumiano . Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i smażyć ja aż się zrobi złota .
Krok 5
Do odcedzonej kapusty dodać mięso , boczek , cebulę .Wlać oleju , włożyć kostkę bulionową . Dusić godzinę . Doprawić koncentratem pomidorowym , rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula , Delikatem w płynie , szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































