Bigos z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z pęczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

79 dekagramów

10 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dość luźno ułóż w garnku, dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zalej wodą tak, aby pokryć całość. Następnie ustaw na małym ogniu i powoli gotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Przyprawione mięso ułóż na kapuście. Następnie podawaj.

Krok 4

Opłucz pęczak i zasyp nim mięso. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 50-70 minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej