Składniki
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
79 dekagramów
10 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dość luźno ułóż w garnku, dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zalej wodą tak, aby pokryć całość. Następnie ustaw na małym ogniu i powoli gotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Przyprawione mięso ułóż na kapuście. Następnie podawaj.
Krok 4
Opłucz pęczak i zasyp nim mięso. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 50-70 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej