
Składniki
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
79 dekagramów
10 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dość luźno ułóż w garnku, dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zalej wodą tak, aby pokryć całość. Następnie ustaw na małym ogniu i powoli gotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Przyprawione mięso ułóż na kapuście. Następnie podawaj.
Krok 4
Opłucz pęczak i zasyp nim mięso. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 50-70 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej