Składniki
1 kilogram
2 łyżki
79 dekagramów
10 dekagramów
3 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dość luźno ułóż w garnku, dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zalej wodą tak, aby pokryć całość. Następnie ustaw na małym ogniu i powoli gotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Przyprawione mięso ułóż na kapuście. Następnie podawaj.
Krok 4
Opłucz pęczak i zasyp nim mięso. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 50-70 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej