Bigos z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z pęczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

79 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dość luźno ułóż w garnku, dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zalej wodą tak, aby pokryć całość. Następnie ustaw na małym ogniu i powoli gotuj.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Przyprawione mięso ułóż na kapuście. Następnie podawaj.

Krok 4

Opłucz pęczak i zasyp nim mięso. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 50-70 minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej