PRZEPISY.PL
Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
33
osoby dodały do Mniamlisty
33
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • włoska kapusta1 szt
  • cebula3 szt
  • boczek surowy1 kg
  • łopatka bez kości1 kg
  • pierś z kurczaka podwójna1 szt
  • kiełbasa cienka ( np śląska )3 szt
  • grzyby suszone kapelusze5 szt
  • Przyprawa do mięs Knorr1 opak
  • Przyprawa do kurczaka Knorr1 opak
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr1 szt
  • Bulionetka wołowa Knorr
    1 szt
  • przecier pomidorowy4 łyżeczki
  • pieprz1 szczypta
  • cukier1 szczypta
  • olej z pestek winogron1 szklanka
  • Krok 1

    Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  • Krok 2

    Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  • Krok 3

    W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  • Krok 4

    Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  • Krok 5

    Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  • Krok 6

    Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  • Krok 7

    Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka wołowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1160
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
788
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
159
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
172
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe