Bigos z włoskiej kapusty - przepis z kiełbasą: szybki | Przepisy.pl pixel

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 kilogram

1 kilogram

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

Krok 2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

Krok 3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

Krok 4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

Krok 5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

Krok 6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

Krok 7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej