Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 kilogram
1 kilogram
1 sztuka
3 sztuki
5 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
Krok 2
Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
Krok 3
W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
Krok 4
Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
Krok 5
Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
Krok 6
Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
Krok 7
Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej