Bigos z włoskiej kapusty - przepis z kiełbasą: szybki | Przepisy.pl pixel

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
33 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

Krok 2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

Krok 3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

Krok 4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

Krok 5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

Krok 6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

Krok 7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej