Tort mięsno – grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort mięsno – grzybowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

90 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

0.25 litra

0.25 litra

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka ugotuj, oddziel od kości, zmiel. Odłóż 0,25 litra wywaru z gotowania.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj. Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule, dodaj mięso, posiekaną natkę pietruszki, mini kostkę Knorr i zalej pozostawionym wywarem. Zagotuj.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 3

Krok 4

Zimną masę mięsną połącz z żółtkami i ½ szklanki mleka. Białka z 2 jajek ubij, dodaj do masy.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 4

Krok 5

Pozostałe jajko wymieszaj z resztą mleka.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 5

Krok 6

Tortownicę wyłóż folią aluminiową, bułkę pokrój na kromki, zanurz je w mleku z jajkiem, ułóż na dnie.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 6

Krok 7

Włóż masę mięsną i wyrównaj. Piecz w temperaturze 230 stopni około 25 minut.

Tort mięsno – grzybowy - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort mięsno – grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej