
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
0.25 litra
0.25 litra
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka ugotuj, oddziel od kości, zmiel. Odłóż 0,25 litra wywaru z gotowania.
Krok 2
Cebule posiekaj. Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule, dodaj mięso, posiekaną natkę pietruszki, mini kostkę Knorr i zalej pozostawionym wywarem. Zagotuj.
Krok 4
Zimną masę mięsną połącz z żółtkami i ½ szklanki mleka. Białka z 2 jajek ubij, dodaj do masy.
Krok 5
Pozostałe jajko wymieszaj z resztą mleka.
Krok 6
Tortownicę wyłóż folią aluminiową, bułkę pokrój na kromki, zanurz je w mleku z jajkiem, ułóż na dnie.
Krok 7
Włóż masę mięsną i wyrównaj. Piecz w temperaturze 230 stopni około 25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej