
Składniki
2 sztuki
0.25 litra
3 sztuki
null
0.25 litra
1 sztuka
null
0.5 sztuki
1 sztuka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka ugotuj, oddziel od kości, zmiel. Odłóż 0,25 litra wywaru z gotowania.

Krok 2
Cebule posiekaj. Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule, dodaj mięso, posiekaną natkę pietruszki, mini kostkę Knorr i zalej pozostawionym wywarem. Zagotuj.

Krok 4
Zimną masę mięsną połącz z żółtkami i ½ szklanki mleka. Białka z 2 jajek ubij, dodaj do masy.

Krok 5
Pozostałe jajko wymieszaj z resztą mleka.

Krok 6
Tortownicę wyłóż folią aluminiową, bułkę pokrój na kromki, zanurz je w mleku z jajkiem, ułóż na dnie.

Krok 7
Włóż masę mięsną i wyrównaj. Piecz w temperaturze 230 stopni około 25 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej