Schab pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pod pierzynką

Autor: Dorota Bożuta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

schab pokroić na kotlety, lekko rozbić,posolić, podsmażyć na patelni z tłuszczem, podsmażone mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

śmietany wymieszać z zupami, poprawić ( vwegetą,pieprzem)zagotować na tłuszczu ze smażenia schabu.

Krok 3

koltety zalewamy sosem, zapiekamy 45 minut w temp. 180 stopni c. podprzykryciem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej