Schab pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pod pierzynką

Autor: Dorota Bożuta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

schab pokroić na kotlety, lekko rozbić,posolić, podsmażyć na patelni z tłuszczem, podsmażone mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

śmietany wymieszać z zupami, poprawić ( vwegetą,pieprzem)zagotować na tłuszczu ze smażenia schabu.

Krok 3

koltety zalewamy sosem, zapiekamy 45 minut w temp. 180 stopni c. podprzykryciem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej