
Składniki
0.5 litra
0.5 litra
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
schab pokroić na kotlety, lekko rozbić,posolić, podsmażyć na patelni z tłuszczem, podsmażone mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2
śmietany wymieszać z zupami, poprawić ( vwegetą,pieprzem)zagotować na tłuszczu ze smażenia schabu.
Krok 3
koltety zalewamy sosem, zapiekamy 45 minut w temp. 180 stopni c. podprzykryciem
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej