
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w paski. Zamarynuj z 2 łyżkami oleju i przyprawą czosnkową Knorr.

Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cebulkę obierz i pokrój w piórka. Ogórki pokrój na plasterki.

Krok 3
Na dużej i szerokiej patelni rozgrzej pozostałą ilość oleju. Usmaż schab ok. 3-4 minuty z każdej strony. Jak będzie rumiany zdejmij go z patelni na bok.

Krok 4
Teraz poczekaj aż patelnia ponownie się rozgrzeje i smaż cebulę z papryką. Po ok 2-3 minutach smażenia dodaj schab i wlej sos do spaghetti Milanese Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 5
Na koniec dodaj plasterki ogórka, wymieszaj i podawaj. Danie świetnie smakuje z ryżem lub ziemniakami.


Dobra rada:
Jeśli lubisz możesz dodać podsmażone pieczarki i świeże zioła.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab po bałkańsku
Choć najbardziej cenionym wydaniem wieprzowiny w polskich kuchniach jest kotlet schabowy, warto sięgnąć po nieco mniej oczywiste przepisy. W końcu jak długo można wciąż serwować i jeść to samo? Schab po bałkańsku to pyszny kompromis. Wykorzystasz do jego zrobienia znane ci produkty, ale dzięki naszym instrukcjom, stworzysz z nich zupełnie nową kompozycję. Do dzieła!
Dla kogo?
Uważasz, że połączenie mięsa i warzyw to idealny sposób na porządny, domowy posiłek? Doskonale się składa! Po przepis na schab bałkański będziesz sięgać z dużym apetytem.
Na jaką okazję?
Doskwiera ci kulinarna nuda? Niech to nie zniechęca się do wchodzenia do kuchni! Zamiast kolejny raz podawać nudne kotlety, zaskocz domowników obiadem w stylu bałkańskim.
Czy wiesz, że?
Warzywne składniki i przyprawy z przepisu zapewne przypomną ci o leczo. Nie miej oporów, by do schabu po bałkańsku dodać także cukinię, kabaczka albo bakłażana, które często pojawiają się w recepturach tego popularnego (zwłaszcza latem) dania.
Dla urozmaicenia:
Oryginalne rezultaty można uzyskać poprzez uwzględnienie w przepisie na schab po bałkańsku odrobiny ajvaru.