
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Boczek potnij w kosteczkę i razem z posiekaną cebulką podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasionek i drobno pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Dodaj do boczku i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z makaronem i rozłóż na talerze. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej