
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Boczek potnij w kosteczkę i razem z posiekaną cebulką podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasionek i drobno pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Dodaj do boczku i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z makaronem i rozłóż na talerze. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej