
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Boczek potnij w kosteczkę i razem z posiekaną cebulką podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasionek i drobno pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Dodaj do boczku i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dopraw do smaku, wymieszaj z makaronem i rozłóż na talerze. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej