Smaczny makaron bucatini z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron bucatini z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Boczek potnij w kosteczkę i razem z posiekaną cebulką podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę oczyść z nasionek i drobno pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Dodaj do boczku i smaż przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z makaronem i rozłóż na talerze. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z karkówki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej