Smaczny makaron bucatini z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron bucatini z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Boczek potnij w kosteczkę i razem z posiekaną cebulką podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Papryczkę oczyść z nasionek i drobno pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Dodaj do boczku i smaż przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z makaronem i rozłóż na talerze. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny makaron bucatini z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej