
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
10 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Krok 2
Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Krok 3
Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4
Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej