Zrazy ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ze schabu

po pszczyńsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

306 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

283 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

523 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Zrazy ze schabu - Krok 1

Krok 2

Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Zrazy ze schabu - Krok 2

Krok 3

Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Zrazy ze schabu - Krok 3

Krok 4

Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

Zrazy ze schabu - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 28.03.2023

    Tylko słonina cebula i ogórek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy ze schabuZrazy ze schabu

Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.