Zrazy ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ze schabu

po pszczyńsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

456 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Zrazy ze schabu - Krok 1

Krok 2

Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Zrazy ze schabu - Krok 2

Krok 3

Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Zrazy ze schabu - Krok 3

Krok 4

Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

Zrazy ze schabu - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej