Zrazy ze schabu

po pszczyńsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Zrazy ze schabu - Krok 1

Krok 2

Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Zrazy ze schabu - Krok 2

Krok 3

Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Zrazy ze schabu - Krok 3

Krok 4

Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

Zrazy ze schabu - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej