Zrazy ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ze schabu

po pszczyńsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

269 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Zrazy ze schabu - Krok 1

Krok 2

Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Zrazy ze schabu - Krok 2

Krok 3

Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Zrazy ze schabu - Krok 3

Krok 4

Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

Zrazy ze schabu - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej