
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
10 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.

Krok 2
Na plastrach mięsa ułóż pokrojoną w paski kiełbasę i ogórka. Posyp majerankiem.

Krok 3
Zwiń mięso w ruloniki, zepnij wykałaczką. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4
Sos do pieczeni ciemny Knorr wymieszaj w 400 mililitrach wody, wlej do schabu i duś około 15 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą jaglaną, makaronem lub ziemniakami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej