Zrazy ,,bite,, z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ,,bite,, z cebulką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić polędwicę na 6 kawałków -rozklepać tłuczkiem do mięs (przez foliowy woreczek by nie uszkodzić włókien ) na szerokie płaty. Każdy zraz posmarować olejem i zostawić na 15 minut . Nałożyć na zrazy musztardę i posypać pieprzem .Ogórek utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) i odcisnąć z soku. Cebule pokroić w pół piórka . Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju .Na każdy zraz nałożyć łyżeczkę kiszonego ogórka i podsmażonej cebulki. Zwinąć zrazy . Obwiązać nicią . Posypać z wierzchu papryka mieloną .Skropić Delikatem w płynie .

Krok 2

Na patelni podgrzać smalec z masłem . Na gorący tłuszcz kłaść zrazy i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka razem z tłuszczem od smażenia . Dodać resztę cebuli ,listek laurowy, ziele angielskie. Posypać rozkruszonymi mini kostkami .Zalać wodą . Dusić ok. 45 minut. Wyjąć zrazy i usunąć nici .

Krok 3

Sos zagęścić zasmażką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej