PRZEPISY.PL

Zrazy wołowe to wykwintne danie klasycznej polskiej kuchni. W środku niespodzianka: pachnący boczek, kwaskowate ogórki, cebulka, z przyprawami i pikantną musztardą.

Zawijane zrazy wołowe - autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
826
osób dodało do Mniamlisty
826
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ogórki kiszone200 g
  • cebula200 g
  • mąka50 g
  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie5 ziaren
  • śmietana1 szklanka
Zawijane zrazy wołowe – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
Zawijane zrazy wołowe – krok 2

Krok 2

Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
Zawijane zrazy wołowe – krok 3

Krok 3

Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
Zawijane zrazy wołowe – krok 4

Krok 4

Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
Zawijane zrazy wołowe – krok 5

Krok 5

Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

62
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
1105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
52
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
120
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie