Schab ze śliwką inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab ze śliwką inaczej

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ładny kawałek schabu zamarynować w Marynacie do mięs z gorczycą i kolendrą Knorr. W środku zrobić kieszonkę nożem i powkładać w nią śliwki. Piec w foliowym rękawie około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab ze śliwką inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej