
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
1 sztuka
15 dekagramów
15 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.
Krok 2
Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami.
Krok 3
Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.
Krok 4
Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej