Składniki
1 kilogram
1 sztuka
15 dekagramów
15 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.
Krok 2
Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami.
Krok 3
Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.
Krok 4
Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej