Schab z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z suszonymi owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

15 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.

Krok 2

Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami.

Krok 3

Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.

Krok 4

Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Do tego przepisu można jeszcze dodać suszonej żurawiny. Osobiście dodaję zaròwno suszonych moreli, śliwek jak i żurawiny. Jednak gdy np. zabraknie mi śliwek to świetnie żurawina zastępuje ten składnik. Polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej