Schab z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z suszonymi owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 sztuka

15 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.

Krok 2

Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami.

Krok 3

Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.

Krok 4

Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Do tego przepisu można jeszcze dodać suszonej żurawiny. Osobiście dodaję zaròwno suszonych moreli, śliwek jak i żurawiny. Jednak gdy np. zabraknie mi śliwek to świetnie żurawina zastępuje ten składnik. Polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab z suszonymi owocamiSchab z suszonymi owocami

Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.