Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

8 łyżeczek

1 szklanka

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim schab. Mięso natrzeć również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić.

Krok 2

Schab pokroić w plasterki, co drugi plaster nie przecinając do końca, tak by powstały kieszonki. W każdej kieszonce umieścić łyżkę sałatki jarzynowej.

Krok 3

Kieszonki ułożyć na półmisku, udekorować pomidorkami. W litrze bulionu rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej