Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

2 sztuki

5 sztuk

8 łyżeczek

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim schab. Mięso natrzeć również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić.

Krok 2

Schab pokroić w plasterki, co drugi plaster nie przecinając do końca, tak by powstały kieszonki. W każdej kieszonce umieścić łyżkę sałatki jarzynowej.

Krok 3

Kieszonki ułożyć na półmisku, udekorować pomidorkami. W litrze bulionu rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej