Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

8 łyżeczek

1 szklanka

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim schab. Mięso natrzeć również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić.

Krok 2

Schab pokroić w plasterki, co drugi plaster nie przecinając do końca, tak by powstały kieszonki. W każdej kieszonce umieścić łyżkę sałatki jarzynowej.

Krok 3

Kieszonki ułożyć na półmisku, udekorować pomidorkami. W litrze bulionu rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej