Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową
średnie
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
2 szczypty
2 sztuki
5 sztuk
8 łyżeczek
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim schab. Mięso natrzeć również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić.
Krok 2
Schab pokroić w plasterki, co drugi plaster nie przecinając do końca, tak by powstały kieszonki. W każdej kieszonce umieścić łyżkę sałatki jarzynowej.
Krok 3
Kieszonki ułożyć na półmisku, udekorować pomidorkami. W litrze bulionu rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej