Schab z wędzonym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab z wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

15 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek w cienkie plastry. Obłóż nimi schab i obwiąż go nićmi, by boczek przylegał do mięsa.

Krok 3

Ułóż pieczeń w brytfannie. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 4

Kiedy schab się lekko przyrumieni, podlej go winem. Piecz jeszcze około 45 minut polewając sosem.

Krok 5

Przed podaniem zdejmij ze schabu nici.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej