Schab z wędzonym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

15 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek w cienkie plastry. Obłóż nimi schab i obwiąż go nićmi, by boczek przylegał do mięsa.

Krok 3

Ułóż pieczeń w brytfannie. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 4

Kiedy schab się lekko przyrumieni, podlej go winem. Piecz jeszcze około 45 minut polewając sosem.

Krok 5

Przed podaniem zdejmij ze schabu nici.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab z wędzonym boczkiemSchab z wędzonym boczkiem

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.