Schab z wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

15 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek w cienkie plastry. Obłóż nimi schab i obwiąż go nićmi, by boczek przylegał do mięsa.

Krok 3

Ułóż pieczeń w brytfannie. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 4

Kiedy schab się lekko przyrumieni, podlej go winem. Piecz jeszcze około 45 minut polewając sosem.

Krok 5

Przed podaniem zdejmij ze schabu nici.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej