Schab z wędzonym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

4 łyżki

15 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek w cienkie plastry. Obłóż nimi schab i obwiąż go nićmi, by boczek przylegał do mięsa.

Krok 3

Ułóż pieczeń w brytfannie. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 4

Kiedy schab się lekko przyrumieni, podlej go winem. Piecz jeszcze około 45 minut polewając sosem.

Krok 5

Przed podaniem zdejmij ze schabu nici.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z wędzonym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej