Schab z wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

20 dekagramów

100 mililitrów

4 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz schab w zimnej wodzie i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj oliwą, tłuczonym czarnym pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek w cienkie plastry. Obłóż nimi schab i obwiąż go nićmi, by boczek przylegał do mięsa.

Krok 3

Ułóż pieczeń w brytfannie. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 4

Kiedy schab się lekko przyrumieni, podlej go winem. Piecz jeszcze około 45 minut polewając sosem.

Krok 5

Przed podaniem zdejmij ze schabu nici.

0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej