Schab duszony z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej