Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej