
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.
Krok 2
Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.
Krok 3
Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej