Schab duszony z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab z kapustą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej