Schab duszony z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej