
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.
Krok 2
Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.
Krok 3
Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej