Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej