Schab duszony z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z cukinią i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 2

Cukinie myjemy i kroimy w plastry, dodajemy do schab. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kawałki i dodajemy do schabu.

Krok 3

Podlewamy 2-3łyzkami wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej