Wieprzowina o tygrysiej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina o tygrysiej skórce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 1

Krok 2

Jeszcze gorący schab obtocz w winie i połowie sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 2

Krok 3

Na oleju obsmaż mięso tak, by skórka była chrupiąca. Następnie pokrój na plastry o grubości 1 centymetra.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 3

Krok 4

Cebulę dymkę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cukrem, anyżkiem i resztą sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 4

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego włóż mięso oraz cebulę z przyprawami. Zakryj szczelnie naczynie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, wyłóż je na talerze, polej sosem i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • boguslawa jelen

    boguslawa jelen , 14.10.2018

    to jest pyszne.mozna inne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej