Wieprzowina o tygrysiej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina o tygrysiej skórce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 1

Krok 2

Jeszcze gorący schab obtocz w winie i połowie sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 2

Krok 3

Na oleju obsmaż mięso tak, by skórka była chrupiąca. Następnie pokrój na plastry o grubości 1 centymetra.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 3

Krok 4

Cebulę dymkę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cukrem, anyżkiem i resztą sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 4

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego włóż mięso oraz cebulę z przyprawami. Zakryj szczelnie naczynie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, wyłóż je na talerze, polej sosem i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • boguslawa jelen

    boguslawa jelen , 14.10.2018

    to jest pyszne.mozna inne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej