Wieprzowina o tygrysiej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina o tygrysiej skórce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 1

Krok 2

Jeszcze gorący schab obtocz w winie i połowie sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 2

Krok 3

Na oleju obsmaż mięso tak, by skórka była chrupiąca. Następnie pokrój na plastry o grubości 1 centymetra.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 3

Krok 4

Cebulę dymkę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cukrem, anyżkiem i resztą sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 4

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego włóż mięso oraz cebulę z przyprawami. Zakryj szczelnie naczynie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, wyłóż je na talerze, polej sosem i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • boguslawa jelen

    boguslawa jelen , 14.10.2018

    to jest pyszne.mozna inne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka marynowana w pieprzu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina o tygrysiej skórceWieprzowina o tygrysiej skórce

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.