
Składniki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Krok 2
Do garnka wlej wodę i śmietankę, dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i gotuj.

Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż cebulę drobno pokrojoną, dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Krok 4
Do garnka z mięsem dołącz usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Krok 5
Gdy już mięso będzie miękkie dopraw gulasz majerankiem. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub ulubionym makaronem oraz pokrojonymi ogórkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej