Gulasz wieprzowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej wodę i śmietankę, dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i gotuj.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż cebulę drobno pokrojoną, dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 3

Krok 4

Do garnka z mięsem dołącz usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 4

Krok 5

Gdy już mięso będzie miękkie dopraw gulasz majerankiem. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub ulubionym makaronem oraz pokrojonymi ogórkami.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy z pieczarkami Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.