
Składniki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Krok 2
Do garnka wlej wodę i śmietankę, dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i gotuj.

Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż cebulę drobno pokrojoną, dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Krok 4
Do garnka z mięsem dołącz usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Krok 5
Gdy już mięso będzie miękkie dopraw gulasz majerankiem. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub ulubionym makaronem oraz pokrojonymi ogórkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej