Składniki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.
Krok 2
Do garnka wlej wodę i śmietankę, dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i gotuj.
Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż cebulę drobno pokrojoną, dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.
Krok 4
Do garnka z mięsem dołącz usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.
Krok 5
Gdy już mięso będzie miękkie dopraw gulasz majerankiem. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub ulubionym makaronem oraz pokrojonymi ogórkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej