Golonka po bawarsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

188

1077 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2712 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4038 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.

Golonka po bawarsku  - Krok 1

Krok 2

Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.

Golonka po bawarsku  - Krok 2

Krok 3

Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.

Golonka po bawarsku  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.

Golonka po bawarsku  - Krok 4
13

Opinie o przepisie

  • Jan Nowicki

    Jan Nowicki

    Witam, Pyszna po raz drugi robię według tego przepisu. Będzie na jutrzejszy mecz z Czarnogórą. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Nowicki

    Jan Nowicki

    NIE TYLKO WYGLĄDA ALE I SMAKUJE. PIERWSZA MOJA TAKA DOBRA MI WYSZŁA POZDRAWIAM. SUPER PROSTY PRZEPIS. P.S. NIE DODAŁEM PRZYPRAWY KNORR I NIE CZEKAŁEM 2 GODZIN. RESZTĘ ZROBIŁEM JAK W PRZEPISIE

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jędrek Wojewoda

    Jędrek Wojewoda

    Po 3 kroku wglada znakomicie i już smakuje ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jędrek Wojewoda

    Jędrek Wojewoda

    Szczęśliwego N.Roku - własnie na piecyku podgotowuje się moja 1 G/B - wprowadziłem parę swoich zmian jak się sprawdzi dodam .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Banach

    Robert Banach

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Józefiak

    Alina Józefiak

    Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia

    Żygoł byda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Szymczak

    Aleksandra Szymczak

    Zjadła bym taką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dąbrowski

    Krzysztof Dąbrowski

    W sam raz na jutrzejszy mecz z Ukrainą :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Hard

    Rafał Hard

    Wygląda na fotkach przepięknie i smacznie, przepis wydaje mi się także że jest bardzo dobrze skomponowany. Sama robiłam te danie na dziesiątki sposobów przez co coś mogę o nim powiedzieć. Ostatnio próbuję z różnymi dodatkami smakowymi i szukam zawsze nowych inspiracji. Jeśli ktoś by chciał kilka pomysłów to może coś takiego się przydać http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-golonke/ od siebie jeszcze polecam dodanie gruszki, kurek lub choćby lepszego wina. Także piwo imbirowe jest genialne do dodania barwy smaku. A może ktoś poleci jeszcze jakieś inne mniej typowe dodatki jakie są sprawdzone i dobrze smakują?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafal Glura

    Rafal Glura

    B.smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Golonka po bawarsku Golonka po bawarsku

Wyśmienite miękkie mięso z warzywami duszone do perfekcji w aromatycznym rosole czyli golonka po bawarsku.