PRZEPISY.PL

Wyśmienite miękkie mięso z warzywami duszone do perfekcji w aromatycznym rosole czyli golonka po bawarsku.

Golonka po bawarsku  - autor: przepisy.pl

Golonka po bawarsku

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
836
osób dodało do Mniamlisty
836
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • piwo1 l
  • pietruszka1 szt
  • ziele angielskie3 ziarna
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz czarny w ziarenkach6 ziaren
Golonka po bawarsku  – krok 1

Krok 1

Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
Golonka po bawarsku  – krok 2

Krok 2

Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
Golonka po bawarsku  – krok 3

Krok 3

Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.
Golonka po bawarsku  – krok 4

Krok 4

Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

422
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
354
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
129
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
282
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe