Golonka duszona po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka duszona po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

8 szklanek

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.

Krok 2

Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej