
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
8 szklanek
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.
Krok 2
Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.
Krok 4
Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.
Krok 5
Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej