Golonka duszona po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka duszona po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

8 szklanek

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.

Krok 3

Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.

Krok 2

Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej