Golonka duszona po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka duszona po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

8 szklanek

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.

Krok 2

Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej