
Składniki
8 szklanek
4 łyżki
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.
Krok 3
Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.
Krok 5
Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.
Krok 2
Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.
Krok 4
Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej