Golonka duszona po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka duszona po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

8 szklanek

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.

Krok 2

Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.

Krok 5

Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka duszona po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej