
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
8 szklanek
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki opłucz i oczyść. Natnij skórę z boków i włóż je do rondla.
Krok 2
Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Zbierz szumowiny. Każdą cebulę pokrój na 3 części i dodaj do golonki.
Krok 4
Wlej sos sojowy, wódkę, cukier i imbir.
Krok 5
Gotuj pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Co pół godziny golonki obracaj. Kiedy zostanie 1/4 wody zwiększ ogień i gotuj, aż płyn będzie brunatny. Golonki wyłóż na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej