Golonka pieczona w kapuscie

Autor: GrzegorzRSL GrzegorzRSL

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

250 gramów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

100 gramów

1 kilogram

1.8 kilograma

100 gramów

0.5 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapuste kiszoną wypłukać , pokroić na drobne kawałki . Kapuste przełożyć do szybkowaru wraz z jarzynami ( cebule opalić ) i golonką . Dodać ziele angielskie , liść laurowy , przyprawy . Zalać płynem i gotowac ok. 2 h

Krok 2

Ugotowaną golnke wraz z kapustą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku ok. 20-25 min w temp. 200-220 stopni podlewając kapuste wywarem , do uzyskania złocisto - rumianego koloru golonki .

Krok 3

Golonke podawać z musztardą , chrzanem oraz zimnym piwem , smacznego .

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej