Golonka pieczona w kapuscie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka pieczona w kapuscie

Autor: GrzegorzRSL GrzegorzRSL

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

1 kilogram

250 gramów

100 gramów

100 gramów

5 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapuste kiszoną wypłukać , pokroić na drobne kawałki . Kapuste przełożyć do szybkowaru wraz z jarzynami ( cebule opalić ) i golonką . Dodać ziele angielskie , liść laurowy , przyprawy . Zalać płynem i gotowac ok. 2 h

Krok 2

Ugotowaną golnke wraz z kapustą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku ok. 20-25 min w temp. 200-220 stopni podlewając kapuste wywarem , do uzyskania złocisto - rumianego koloru golonki .

Krok 3

Golonke podawać z musztardą , chrzanem oraz zimnym piwem , smacznego .

GrzegorzRSL GrzegorzRSL

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka pieczona w kapuscie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej