
Składniki
0.5 sztuki
1.5 litra
100 gramów
5 sztuk
3 sztuki
250 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 kilogram
1.8 kilograma
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapuste kiszoną wypłukać , pokroić na drobne kawałki . Kapuste przełożyć do szybkowaru wraz z jarzynami ( cebule opalić ) i golonką . Dodać ziele angielskie , liść laurowy , przyprawy . Zalać płynem i gotowac ok. 2 h
Krok 2
Ugotowaną golnke wraz z kapustą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku ok. 20-25 min w temp. 200-220 stopni podlewając kapuste wywarem , do uzyskania złocisto - rumianego koloru golonki .
Krok 3
Golonke podawać z musztardą , chrzanem oraz zimnym piwem , smacznego .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej