
Składniki
3 sztuki
4 listków
4 sztuki
1 sztuka
2 litry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wkładamy golonke do dużego garnka i wlewamy 2 litry wody żeby zakryć golonke.
Krok 2
Następnie dodajemy liść laurowy ziele angielskie i kostkę bulionowa gotujemy 45 minut pod przykryciem
Krok 3
Po 45 minutach wyciagamy golonke i dajemy ja do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną marchewkę i dodajemy trochę wywaru w którym gotowala się golonka pieczemy 45 minut z jednej strony i przekładamy na drugą. Po tym czasie dajemy folie aluminiowa żeby golonka się nie spaliła.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej