Soczysta Golonka

Autor: Weeniaa98

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 listków

4 sztuki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wkładamy golonke do dużego garnka i wlewamy 2 litry wody żeby zakryć golonke.

Krok 2

Następnie dodajemy liść laurowy ziele angielskie i kostkę bulionowa gotujemy 45 minut pod przykryciem

Krok 3

Po 45 minutach wyciagamy golonke i dajemy ja do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną marchewkę i dodajemy trochę wywaru w którym gotowala się golonka pieczemy 45 minut z jednej strony i przekładamy na drugą. Po tym czasie dajemy folie aluminiowa żeby golonka się nie spaliła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej