Soczysta Golonka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta Golonka

Autor: Weeniaa98

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 listków

4 sztuki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wkładamy golonke do dużego garnka i wlewamy 2 litry wody żeby zakryć golonke.

Krok 2

Następnie dodajemy liść laurowy ziele angielskie i kostkę bulionowa gotujemy 45 minut pod przykryciem

Krok 3

Po 45 minutach wyciagamy golonke i dajemy ja do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną marchewkę i dodajemy trochę wywaru w którym gotowala się golonka pieczemy 45 minut z jednej strony i przekładamy na drugą. Po tym czasie dajemy folie aluminiowa żeby golonka się nie spaliła.

Tagi:GOLONKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej