Soczysta Golonka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta Golonka

Autor: Weeniaa98

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 listków

4 sztuki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wkładamy golonke do dużego garnka i wlewamy 2 litry wody żeby zakryć golonke.

Krok 2

Następnie dodajemy liść laurowy ziele angielskie i kostkę bulionowa gotujemy 45 minut pod przykryciem

Krok 3

Po 45 minutach wyciagamy golonke i dajemy ja do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną marchewkę i dodajemy trochę wywaru w którym gotowala się golonka pieczemy 45 minut z jednej strony i przekładamy na drugą. Po tym czasie dajemy folie aluminiowa żeby golonka się nie spaliła.

Tagi:GOLONKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej