PRZEPISY.PL

Kiszona kapusta, golonka i warzywa to przepis doskonały na domową kolację czy wieczór w towarzystwie.

Golonka w kapuście - autor: przepisy.pl

Golonka w kapuście

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 1
558
osób dodało do Mniamlisty
558
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • seler1 szt
  • masło1 łyżka
  • mąka30 gr
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie3 ziarna
  • woda2 l
Golonka w kapuście – krok 1

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy i ugotuj bulion.
Golonka w kapuście – krok 2

Krok 2

Do gotowego wywaru włóż oczyszczone golonki. Aby nadać daniu wyrazisty smak dodaj Esencję do mięs duszonych Knorr i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu gdy będą miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru.
Golonka w kapuście – krok 3

Krok 3

Kapustę włóż do wywaru z mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
Golonka w kapuście – krok 4

Krok 4

Pokrój cebulę w drobną kostkę. Z masła i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty.
Golonka w kapuście – krok 5

Krok 5

Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.

Jeśli lubisz aromat kminku, dodaj szczyptę do sosu.

WięcejMniej
przepisy.plSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (1)

Janusz Lipinski - 7.01.2015

I wyszedł bigos.

Podobne przepisy:

1037
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
181
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
628
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
151
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe