Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 gramów

null

500 gramów

4 sztuki

200 mililitrów

40 gramów

null szczypt

800 gramów

0.3 łyżeczki

1 sztuka

0.2 łyżeczki

null

null szczypt

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

1 sztuka

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz groch dzień wcześniej w wodzie. Wszystkie warzywa umyj, obierz i pokrój w drobna kostkę.

Krok 2

Umyj golonkę i włóż do garnka, wlej 3,5 litra wody i zagotuj. Zbierz pianę i pomniejsz płomień. Do tego wrzuć warzywa i przyprawy.

Krok 3

Przez 2,5 godziny gotuj golonkę na małym ogniu(będzie gotowa kiedy mięso zacznie odchodzić).

Krok 4

Kapusta: Pokrój cebulę w talarki i podsmaż na smalcu w rondlu. Dołóż kapustę i smaż przez kolejne 5 minut czasem mieszając.

Krok 5

Dodaj przyprawy i przez 1 godzinę gotuj pod przykryciem. Dodaj dla smaku pieprzu i soli.

Krok 6

Purée z grochu: Groch zagotuj w wodzie w jakiej się wcześniej moczył. Jeśli chcesz dodaj do niego trochę Rosołu wołowego Knorr.

Krok 7

Kiedy groch będzie miękki to wyjmij warzywa. Następnie groch zmiksuj i dopraw.

Krok 8

Na półmisku ułóż kapustę i na niej połóż uprzednio wyciągniętą z garnka golonkę. Do miski nałóż purée z grochu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z kiszoną kapustą i purée z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej