PRZEPISY.PL

Kto raz spróbuje golonki zakocha się w niej bez pamięci. Mięciutkie mięso w esencjonalnym sosie z piwem - danie doskonałe.

Golonka w piwie - autor: przepisy.pl

Golonka w piwie

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
422
osoby dodały do Mniamlisty
422
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • piwo jasne0.5 l
  • miód150 ml
  • musztarda ziarnista100 g
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz w ziarenkach6 szt
  • ziele angielskie5 szt
  • tłuszcz do smażenia
Golonka w piwie – krok 1

Krok 1

Golonkę umyj i oczyść. Warzywa pokrój w mniejsze kawałki. Wszystko razem obsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, gdy warzywa i mięso nabiorą złotego koloru. Przełóż do rondla.
Golonka w piwie – krok 2

Krok 2

Warzywa i mięso zalej piwem. Następnie uzupełnij płyn wodą tak, żeby przykrywał do 1/3 wysokości mięso. Dodaj przyprawy, musztardę oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
Golonka w piwie – krok 3

Krok 3

Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.
Golonka w piwie – krok 4

Krok 4

Następnie zdejmij pokrywkę, oblej golonki miodem i piecz jeszcze przez 15 minut tak, żeby mięso było chrupiące i rumiane.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

836
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
148
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
128
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
130
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe