Cytrusowa golonka jagnięca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 opakowanie

550 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki jagnięce nasmaruj rozdrobnionymi mini kostkami Knorr i musztardą.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż golonki z kilku stron, aż będą rumiane.

Krok 3

Dodaj do golonek na patelni liście laurowe, posiekany czosnek, gałązkę tymianku, plasterki cytryny, białe wino i gotuj bez nakrycia przez 10 minut, przewracając golonki od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj do mięsa na patelnię 550 mililitrów wrzącej wody, maksymalnie zmniejsz ogień i duś jagnięcinę pod przykryciem przez 1 ¼ godziny, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Dodaj do mięsa fasolę z puszki wraz z sokiem i pozostaw na wolnym ogniu na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej