Cytrusowa golonka jagnięca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa golonka jagnięca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

550 mililitrów

20 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki jagnięce nasmaruj rozdrobnionymi mini kostkami Knorr i musztardą.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż golonki z kilku stron, aż będą rumiane.

Krok 3

Dodaj do golonek na patelni liście laurowe, posiekany czosnek, gałązkę tymianku, plasterki cytryny, białe wino i gotuj bez nakrycia przez 10 minut, przewracając golonki od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj do mięsa na patelnię 550 mililitrów wrzącej wody, maksymalnie zmniejsz ogień i duś jagnięcinę pod przykryciem przez 1 ¼ godziny, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Dodaj do mięsa fasolę z puszki wraz z sokiem i pozostaw na wolnym ogniu na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej