Cytrusowa golonka jagnięca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa golonka jagnięca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 sztuki

1 opakowanie

550 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki jagnięce nasmaruj rozdrobnionymi mini kostkami Knorr i musztardą.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż golonki z kilku stron, aż będą rumiane.

Krok 3

Dodaj do golonek na patelni liście laurowe, posiekany czosnek, gałązkę tymianku, plasterki cytryny, białe wino i gotuj bez nakrycia przez 10 minut, przewracając golonki od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj do mięsa na patelnię 550 mililitrów wrzącej wody, maksymalnie zmniejsz ogień i duś jagnięcinę pod przykryciem przez 1 ¼ godziny, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Dodaj do mięsa fasolę z puszki wraz z sokiem i pozostaw na wolnym ogniu na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej