
Składniki
550 mililitrów
20 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
1 opakowanie
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki jagnięce nasmaruj rozdrobnionymi mini kostkami Knorr i musztardą.
Krok 2
Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż golonki z kilku stron, aż będą rumiane.
Krok 3
Dodaj do golonek na patelni liście laurowe, posiekany czosnek, gałązkę tymianku, plasterki cytryny, białe wino i gotuj bez nakrycia przez 10 minut, przewracając golonki od czasu do czasu.
Krok 4
Dodaj do mięsa na patelnię 550 mililitrów wrzącej wody, maksymalnie zmniejsz ogień i duś jagnięcinę pod przykryciem przez 1 ¼ godziny, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5
Dodaj do mięsa fasolę z puszki wraz z sokiem i pozostaw na wolnym ogniu na kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej