Golonka z piwną skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z piwną skórką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.

Krok 3

Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.

Krok 4

Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej