Golonka z piwną skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z piwną skórką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.

Krok 3

Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.

Krok 4

Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej