Golonka z piwną skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z piwną skórką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.

Krok 3

Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.

Krok 4

Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej