Golonka z piwną skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z piwną skórką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.

Krok 3

Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.

Krok 4

Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej