Golonka z piwną skórką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.

Krok 3

Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.

Krok 4

Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z piwną skórką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej