
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
null
null
1 szklanka
1 pęczek
1 łyżka
1 sztuka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj golonki solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Pokrój cebule w ćwiartki, posiekaj drobno czosnek, a z natki oberwij liski.
Krok 3
Smalec rozgrzej w naczyniu do pieczenia po czym dodaj do niego cebulę, pietruszkę i czosnek.
Krok 4
Do tego włóż golonkę i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Podczas pieczenia smaruj mięso piwem z kminkiem przy pomocy pędzelka. Jeśli chcesz to spod golonki weź sos, przecedź i zagotuj. Dolej do niego piwo i dopraw solą i pieprzem. Następnie polej gotową golonkę sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej