PRZEPISY.PL

Golonka w sosie chrzanowym

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy3 szt
  • pieprz1 łyżka
  • ziele angielskie3 szt
  • koperek0.5 pęczka
    • Krok 1

      Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw, najlepiej na całą noc.
    • Krok 2

      Włoszczyznę rozdrobnij zalej wodą i zagotuj. Dodaj liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.
    • Krok 3

      Włoszczyznę rozdrobnij zalej wodą i zagotuj. Dodaj liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.
    • Krok 4

      Po ugotowaniu odcedź golonki (zachowaj wywar) i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez ok godzinę.
    • Krok 5

      W tym czasie przecedź wywar po gotowaniu mięsa do garnka. Dodaj śmietankę i całość gotuj aż płyn uzyska konsystencję sosu.
    • Krok 6

      Na sam koniec dodaj do sosu chrzan i posiekany koperek. Pieczoną golonkę podawaj z sosem chrzanowym i np. ziemniakami puree.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    62
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    264
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Łatwe
    137
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    201
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    3
    Łatwe