Golonka jagnięca z sosem śródziemnomorskim
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
40 gramów
150 mililitrów
400 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i oczyść z nadmiaru tłuszczu. Następnie oprósz mąką oraz solą, pieprzem i podsmaż na patelni, aż skórka zrobi się rumiana.
Krok 2
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
Dodaj do cebuli koncentrat pomidorowy, chwilę podsmaż i wlej wino oraz wodę. Rozgrzej piekarnik do 160 °C.
Krok 4
Teraz dodaj zioła oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 5
Zalej mięso sosem. Przykryj naczynie szczelnie dwiema warstwami folii aluminiowej i wstaw całość do nagrzanego do 160 °C piekarnika na 2,5 h.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































