Golonka jagnięca z sosem śródziemnomorskim
łatwe
35 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
40 gramów
150 mililitrów
400 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i oczyść z nadmiaru tłuszczu. Następnie oprósz mąką oraz solą, pieprzem i podsmaż na patelni, aż skórka zrobi się rumiana.
Krok 2
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
Dodaj do cebuli koncentrat pomidorowy, chwilę podsmaż i wlej wino oraz wodę. Rozgrzej piekarnik do 160 °C.
Krok 4
Teraz dodaj zioła oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 5
Zalej mięso sosem. Przykryj naczynie szczelnie dwiema warstwami folii aluminiowej i wstaw całość do nagrzanego do 160 °C piekarnika na 2,5 h.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej