Wolno pieczona jagnięcina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wolno pieczona jagnięcina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

322 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.

Krok 2

Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.

Krok 3

Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.

Krok 5

Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej