
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.
Krok 2
Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.
Krok 3
Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.
Krok 4
Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.
Krok 5
Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej