Wolno pieczona jagnięcina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

305 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.

Krok 2

Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.

Krok 3

Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.

Krok 5

Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej