Wolno pieczona jagnięcina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wolno pieczona jagnięcina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

359 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.

Krok 2

Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.

Krok 3

Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.

Krok 5

Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej