Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.
Krok 2
Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.
Krok 3
Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.
Krok 4
Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.
Krok 5
Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej