Wolno pieczona jagnięcina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wolno pieczona jagnięcina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

330 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.

Krok 2

Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.

Krok 3

Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.

Krok 5

Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej