Wolno pieczona jagnięcina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

305 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ponakłuwaj nożem w kilku miejscach. Następnie polej połową oliwy i natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 12 h.

Krok 2

Następnie na bardzo dużej patelni obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodając całe gałązki rozmarynu i ząbki czosnku, aż skórka zrobi się rumiana.

Krok 3

Mięso oraz całą zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 150 °C przez 2 h.

Krok 4

Ziemniaki pokrój w cząstki i wymieszaj z pozostałą oliwą oraz szczyptą soli.

Krok 5

Dodaj do brytfanki, na której jest mięso i piecz kolejną godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wolno pieczona jagnięcina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej